Blogdaki ilk yazımın Keita'nın transferi olacağı aklıma gelmezdi doğrusu. Galatasaray transferdeki sessizliğini bugün bozdu. Yine medyada hiç adı geçmeyen Keita'yı bir gece operasyonuyla bitirdi Galatasaray. Üstünel bu gizlilik işini iyi yapıyor gerçekten ve iş bitirici yönetici tanımına tam olarak uyuyor. Tekrar transfere gelirsek Kader Keita ile 3 yıllık anlaşma imzalanmış ve 7 milyon avroluk bir bonservis ücretinden bahsediliyor. Fakat yönetim resmi bir açıklama yapmadan birşey dememiz doğru olmaz. Bireysel yeteneklerinin üst düzeyde olduğunu biliyoruz Keita'nın. Bu özelliği ile Baros'a güzel pozisyonlar hazırlayabilir. Kewell , Arda ve Keita üçlüsü aynı anda oynarsa rakip savunmalar için büyük tehlike olduğu kadar Galatasaray için de bir tehlike olabilir. Bu oyunculardan verim alma işi Rijkaard'ın işi. Şimdi defansa yapılacak transferi bekliyoruz. Cuma'ya kadar 2 transfer kampa katılacak diyen Üstünel'in diğer operasyonu kim olacak bakalım.

Keita'nın gelişiyle Rijkaard'ın 4-3-3'ünün ileri üçlüsü Kewell-Baros-Keita şeklinde şekillenmiş olacak. Arda, Ayhan, Aydın, Mehmet Topal, Mustafa Sarp, -eğer sağlığına kavuşursa- Linderoth, sağ beke yapılacak bir transferle bölgesi orta sahaya kayacak Sabri ile birlikte oldukça geniş bir orta saha rotasyonu sağlanmış olacak. Burada da Arda-Topal-Ayhan üçlüsünü düşünebilir Rijkaard. Lincoln'ü bilerek saymadım zira yaptığı son hareketle biletini kendi kesti. Menajerinin Wolfsburg'la görüştüğü hakkında haberler var, umarım doğrudur.

Savunmada ise stoper ve sağ bek oynayabilen oyuncu alınabilirse o bölgedeki sorun da bitecektir. Uğur'un gelecek sezon oynayabilecek duruma geleceğini düşünürsek Uğur-Servet-Yabancı stoper-Hakan Balta şeklinde kurgulanabilir Galatasaray defansı. Gökhan'ın transferiyle de geçen sezon Meira'nın gitmesiyle yaşanan stopersizlik sorunu olmayacaktır. Galatasaray nokta atışlarla transfere devam ediyor. 1-2 transferle kadro ideal duruma gelebilir. Rikjaard sistemi erken oturtabilirse Galatasaray gelecek sezon iyi maçlar çıkartacaktır.