Kuralar çekildikten hemen sonra yazmayı planlıyordum bu postu fakat bilgisayarda çıkan sorun nedeniyle bu saate sarktı maalesef.

Grubu değerlendirmeye başlamadan önce Beşiktaş'ın iyi bir kura çektiğini söyleyebiliriz. Beşiktaş'ın ilk torbadan kim gelirse gelsin 0 puanlık maçlar oynayacağını kestirmek zor değildi. CSKA ise ikinci torbadan gelmesini istediğim 2 takımdan biriydi. Son torbadan ise gelmesini istemediğim tek takım geldi Beşiktaş'ın grubuna. 4. torbadan Wolfsburg dışında bir takım gelseydi Avrupa Ligi yolunun açık olduğunu ve CSKA ile 2. tur mücadelesi yapılacağını söyleyebilirdik fakat 2. tur mücadelesi içinde artık bir takım daha var.

Beşiktaş'ın evinde oynayacağı her karşılaşma final değerinde olacak. Müthiş taraftar desteğiyle CSKA'yı da Wolfsburg'u da yenecek güçteler. Fakat Şampiyonlar Ligi öncesi hücumda üretkenlik sorununu çözmeliler. Delgado'nun sözleşmesinin askıya alınmasıyla o bölgeye gelecek 10.5 numara merak ediliyordu. O isim Tabata oldu. Ayrıntılarına başka postta değiniriz fakat Tabata'nın Şampiyonlar Ligi tecrübesinin yeterli olmaması düşündürücü elbete. İkinci maçta CSKA deplasmanında alınacak 1 puan çok önemli. Üçüncü ve dördüncü maçlar Wolfsburg'la oynanacak ki grubun kaderi bu iki maçın sonucuna göre belirlenecektir.

Beşiktaş her ne kadar formsuz görünsede bu gruptan çıkacak gücü var. Porto ve Marsilya karşısında yaptığı hataları tekrarlamazlarsa 2. tura yükselebilirler. Bizleri yine sıkı maçlar bekliyor bu sezonda.

Bhut Jolokia