Gecenin sonuçlarına baktığımızda büyük oranda favori takımların turu geçtiğini görüyoruz. Bu senenin sürprizi geçen sezon olduğu gibi Kıbrıs Rum Kesimi'nden geldi. Apoel ilk maçta deplasmanda 1-0 kaybettiği Kobenhavn'ı evinde 3-1 gibi net bir skorla geçerek adını Şampiyonlar Ligine yazdırdı. Geçen sezon Anorthosi'nin Olympiakos'u elemesinin ardından Apoel'de gruplara kalarak ülke puanlarına önemli katkı yaptı.

Diğer maçlara bakacak olursak, Fiorentina beklemediği bir Sporting buldu karşısında. Nitekim ilk yarıyı da 0-1 yenik kapattılar fakat Jovetic'in sahneye çıkmasıyla Fiorentina deplasmanda attığı golün avantajıyla turu geçmeyi bildi.Atletico Madrid, Olympiacos, Arsenal, Stutgart ve Lyon gibi takımlar turu neredeyse ilk maçta garantiledikleri için daha rahat maçlar çıkardılar.

Bundan böyle Uefa'nın yaptığı format değişikliği nedeniyle Şampiyonlar Liginde yeni takımlar görmeye alışacağız anlaşılan. 4. torbanın ilk takımı olan Wolfsburg ile 3. torbanın son takımı olan Beşiktaşın arasında 11.006 gibi ciddi bir puan farkı bulunuyor. Oysa geçtiğimiz sezon 4. torbada yer alan takımlara baktığımızda Shaktar Donetsk, Fiorentina, Dinamo Kiev, Atletico Madrid, Aalborg, Cluj, Anorthosis ve Bate Borisov gibi büyük oranda sağlam takımların bulunduğunu görüyoruz. Bu sezon ise Rubin Kazan, Urziceni, Debrecen, APOEL, Maccabi Haifa ve genelde 3. ön eleme turunda elenen Zurich gibi Şampiyonlar Ligi tecrübesi olmayan takımlar boy gösterecek grup maçlarında.

Son olarak Beşiktaş'ın kura durumundan bahsedelim. Beşiktaş 32.445 puanla 3. torbada yer alacak kura çekiminde. Bu sayede en azından 4. torbadan gelecek takımı saf dışı ederek Avrupa Ligi vizesi alması daha rahat olacaktır. Kura şansı da yanında olursa 2. tur vizesi için başa baş mücadele edebileceği takımlarla eşleşebilir Beşiktaş. Yazımı bitirirken Beşiktaş için yaptığım grup tahminlerini de yazayım. Zor grup; Barcelona, Inter, Beşiktaş, Standart. İstediğim grup ise; Milan, Rangers, Beşiktaş, Debreceni. Sizlerin tahminlerinide yorumlarda bekliyorum.

Bhut Jolokia