Galatasaray dün gece belki aman aman oynamadı fakat yine farklı kazanmayı bildi. Üstelik rakibi de ligin sağlam kadrolarından birine sahip olan Kayserispor. Rıdvan Dilmen'in tabiriyle eli ayağı düzgün bir takım. Cangele Galatasaray'ı en çok uğraştıran isimdi. Henüz 2. dakikada sol kanattan ceza sahasına çok iyi girdi ve Sabri Galatasaray'ın maça yenik başlamasını önledi adeta. Sabri için birşeyler karalamak lazım. Dün gece Sabri'nin savunmada daha derli toplu olduğunu söyleyebiliriz. Yine de Uğur'un bir an önce form tutup sağ beki geri almasını bekliyorum açıkcası.


Galatasaray ligin en iyi kadrosuna sahip şöyle bir fotoğrafa baktığımızda. Yedek kulübesinde oturan futbolcular bunu açıkça ortaya çıkarıyor. Nonda, Elano, Emre Aşık, Orkun, Uğur, Topal ve Barış. Bu isimlerden tamamı ligimizde neredeyse her kadroda as çıkacak kalitede şüphesiz. Rijkaard ve Neeskens bu kadroda doğru rotasyonlar yaparak ilerliyor.

Kayserispor'da göze batan isimler Cangele ve Makukula'ydı. Özellikle Makukula güçlü fiziği ile Galatasaray defansını oldukça uğraştırdı. Attığı golde Servet'ten kurtuluşu ve iki stoperin arasından yine fiziği ile sıyrılması önemli bir oyuncu olduğunun göstergesiydi. Kayserispor'un Anadolu takımlarına karşı en önemli kozu olacaktır Makukula.

Orta sahada Ayhan-Mustafa Sarp ikilisi tek kelimeyle müthiş oynadı. Özellikle Mustafa Sarp'ın baskılı oyunu, her yere koşması ve çaldığı toplar Ali Sami Yen'deki taraftarlarıda mest etti ve ona özel tezahürat yapıldı. Sarp'ın bu gelişimi artık o bölge için endişelerimi bitirdi diyebilirim. Daha sakatlıktan yeni kurtulan Mehmet Topal ve Barış forma için bekleyenler arasında. Bu zenginlik sayesinde Ayhan sezon içinde daha verimli kullanılacaktır . Yine ileri hattaki zenginlik Kewell'ın önem katsayısı daha yüksek olan lig ve Avrupa Ligi maçlarında kullanılacağını söyleyebiliriz.

Elano'nun başlangıcı da çok iyi oldu kesinlikle. Attığı gol de jenerikleri süsleyecek kaliteydi. Erman Toroğlu'nun tabiriyle Elano'nun 'kuzu kapama' vurduğu top 124 km hızla ağlarla buluştu. Golün getirdiği rahatlıkla, üzerinden stresi atıp bundan sonraki maçlarda daha iyi olacaktır Elano.

Galatasaray duran top organizasyonlarını bu sene çok gösterecek bizlere anlaşılan. Nitekim ilk golde duran toptan geldi. Sadece golde değil maç boyu kazanılan duran toplarda güzel taktikler denedi Galatasaray. Açıkcası içimde hep bir yaraydı bu konu ki Hagi'den bu yana bu konudaki etkisizliğini söylemeye gerek yok.

Son olarak transer konusuna değinelim. Volkan'ın Eskişehir'le sözleşme imzalaması bekleniyor hafta içinde. Eskişehirspor başkanının açıklamaları böyle. Bu transfer Caner'in transferinin de önünü açacak. Eğer kiralanacaksa gelecek sezon satın alma opsiyonu da alınmalı. Eğer Caner iyi bir çıkış yapabilirse gelecek sezon CSKA Caner'i bırakmayabilir. Genç olması da Caner'in diğer bir olumlu yönü. Sercan transferinde ise durum karışık. Başkan bütçemizi zorlayamayız dese de ani bir haber düşebilir her an ajanslara.Sonuç olarak Galatasaray üzerine koyarak ilerliyor. Takımın Beşiktaş karşısında nasıl oynayacağını çok merak ediyorum şimdiden.

Bhut Jolokia