Maçta Güney Afrika'nın amacı İspanya'nın pas trafiğini yavaşlatmak, hızlı çıkıp golü aramaktı. İlk yarı iyi de mücadele ettiler İspanya karşısında. İlk yarılar biterken Irak Yeni Zelanda karşısında gol bulamayınca rahat çıktılar ikinci yarıya. Açıkcası vuvuzela denen zımbırtıya rağmen Güney Afrika'nın yarı finale çıkmasını istedim Irak'ı görünce. Savunmaya dayalı oyun görmek istemiyoruz turnuvada. Yeni Zelanda gibi takıma gol bile atamadılar zaten.

Güney Afrika yaptığı atakların sonunu getiremedi bir türlü. Son pasları iyi kullanamayıp acele edince birçok pozisyonu harcadılar. Güney Afrika'ya Parker'ın yanına iyi bir forvet gerekiyor. Pienaar'ın taşıdığı topları değerlendirebilecek birini bulabilirlermi soru işareti. Lebohang Mokoena var aslında gelecek vaadeden fakat turnuva kadrosunda yok. Futbol Mundial'de de tanıtmışlardı Mokoena'yı . Belki 2010 kadrosunda görürüz onu da. Güney Afrika ikinci golü yiyince tribünler ilk defa bu kadar sessizleşti. İnanılmaz rahat bir 20 dakika seyrettim vuvuzelasız.

İspanya'ya gelirsek kaliteli oyuncularıyla işi bitirip beklendiği gibi gol bile yemeden grubu tamamladılar. Villa her ne kadar penaltıyı kaçırsa da attığı gol çok iyiydi. Adamım Llorente'nin gol atmasına da ayrıca sevindim. İspanya Brezilya'nın rekorunu kıracak gibi görünüyor. B grubunda Brezilya İtalya'yı yenip İspanya'yla karşılaşmasını ertelemek isteyecektir. İtalya da can havliyle saldıracak Brezilya'ya. Güzel maç olacağı kesin. Mısır'ın maçnı Trt 3'te göstermelerini umuyordum fakat Kerem Öncel maç içinde yaptığı açıklamada bunun olmadığını anlıyoruz. Gol olduğu an Mısır maçına geçecek Trt.