Barcelona transferdeki sessizliğini Keirrison'la bozacak gibi görünüyor. Coritiba'da 63 maçta attığı 43 golle dev kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı Keirrison. Eğer Barcelona Keirrison'u almayı başarırsa büyük iş yapar. Henüz 21 yaşında ve Guardiola'nın ellerinde daha da parlayabilir.

Peki Brezilya böyle yetenekli oyuncuları nasıl çıkarıyor? Bu sorunun cevaplarından biri malum Allah vergisi yetenekleri. Diğeri ise halkın içinde bulunduğu kötü ekonomoik durum çünkü rahat bir yaşama giden yol futboldan geçiyor. Örneğin Ronaldinho. Babasını daha 8 yaşındayken kaybetmiş ve ailenin geçimi de Ronaldinho'nun abisinin futboldan kazandıklarıyla sağlanıyor. Daha sonra başarılı olan futbolcular geldikleri yeri unutmayarak ülkelerinde futbol okulları açıyorlar. Gazeteci Simon Clifford'un açıklaması dikkat çekici:''İngiltere'deki futbol akademilerinde gençler haftada dört saat eğitim görüyor. Bir de bunu 16 yaşındayken haftada en az yirmi saat antramana çıkan Ronaldinho ile karşılaştırın''. Yani sadece yetenek değil çok sıkı bir çalışmadan geçerek iyi yerlere gelebiliyorlar. Bir belgeselde izledim özetle aktarayım sizlere de.İşte bir Brezilya'lı çocuğun hikayesi:

Çocuk adım atmaya başladığı an tanışıyor futbol topuyla çünkü ailesi çocuklarının geleceğini futbolda görüyor. Ardından mahallede çıplak ayaklarla yapılan maçlar çocuğu bir adım daha ileri taşıyor futbolda. Eğer gerçekten yeteneği varsa kendini arkadaşlarının arasından 'ben burdayım' diye gösteriyor zaten. Daha sonra babası oğlunu, elinden tutup gönül verdiği takımın alt yapı seçmelerine götürüyor. Çocuk geleceğini bu seçmelerin belirleyeceğini biliyor çünkü tüm çevresi tarafından bu zaten hissettiriliyor ona. Seçmeler adeta futbol maçları gibi takip ediliyor. Her çocuğun ailesi orada ve çocuklarının seçilmesini istiyorlar. Seçmelere geldiğinde duyduğu heyecanla hatalarda yapıyor belki fakat altyapıdan sorumlu hocalar onu keşfedip alıyorlar takıma. Kazanamayanlar gözyaşlarıyla başka bir yerde denemeye gidiyor şansını. Kazanan yetenekli oyuncu altyapıdan öğrendikleriyle ve yüksek tempodaki antrenmanlardan sonra A takıma yükseliyor. Oynadığı maçlarda gösterdiği performans basına konu oluyor ve büyük klüplerin kurt scoutları tarafından listeye çoktan ekleniyor. Performansını devam ettirebilirse kasetleri Avrupaya gidiyor ve teklifler yağmaya başlıyor kulübüne. En sonunda kendisi ve kulübü için büyük miktarlar gözden çıkarılınca Avrupanın yolunu tutuyor genç futbolcu.

Neredeyse her ülkede Brezilya'lı futbolcu görebilirsiniz. İşte Brezilya, ekonomisini bu futbolcu ihracatlarıyla dengeliyor. Ülkenin milli geliri Türkiye'den düşük zira 191 milyon nüfuslu bir ülkede de bu gayet normal. Durumları ne kadar kötü olursa olsun futbol sevgisi hiç azalmayan bir ülke aynı zamanda. Bugün Kerrison gidiyor belki Barcelona'ya fakat aşağıdan yeni yetenekler gelmeye devam ediyor. Bu döngü şimdiye kadar olduğu gibi işlemeye devam edecektir. Yani Brezilya'da futbol yaşam biçimi olmaya daima devam edecek.