Mithat Bereket'in Pusula programından daha da iyi tanıdığımız St.Pauli takımında oynayan Ömer Şişmanoğlu, Kayserispor'la sözleşme imzalamış. Türkiye'de olması avantaj, en azından Almanlara kaptırma durumu olmaz artık. Kayserispor bu transfer döneminde daha çok ikinci ligde yıldızı parlayan gelecek vaadeden oyuncuları kadrosuna kattı. Tolunay Kafkas bu oyuncuları yıldızlaştırabilirse Kayserispor önümüzdeki senelerde yeni para kaynaklarını sağlamış olur.

Sivasspor ise Şampiyonlar Ligi heyecanıyla sezonu erken açtı. Bülent Uygun baktı bu oyunla şampiyon olamayacak, kadroda revizyona gitti ve yine önemli transferler ile takıma gereken takviyeyi yapıyor. Özellikle orta sahaya önemli hücum adamları aldılar. Bülent Uygun Erman Kılıç için Kanfory ve Tum'u gözden çıkardı. Erman'ın orta sahanın her bölgesinde oynayabilmesi gelecek sezonda büyük avantaj sağlayacak Sivas'a. Balili'yi Antalyaspor'a verdiler fakat bence çok çok önemli bir transfere imza attılar. Omotoyossi'yle 3 yıllık sözleşme imzalamış Sivasspor. Omotoyossi hızı ve tekniği ile etkili bir transfer. Galatasaray-Helsinborg maçını hatırlayanlar hak vereceklerdir zaten. Helsinborg'da 38 maçta 23 gol atmış ki çok önemli bir istatistik. Şampiyonlar Ligi elemelerinde Sivasspor'un hücumda gol silahı olacak artık. Hızı sayesinde geniş alan bulduğunda affetmeyen özelliği var ve bu özelliği Sivasspor'un deplasman maçlarında büyük avantajı olacak.

Galatasaray'a gelelim şimdi de. Gökhan Zan transferine olumlu bakanlardan değilim fakat gerek bonservis ücreti ödenmemesi gerekse kadro rotasyonu açısından olumlu bir transfer olarak düşünüyorum. Stopere kaliteli bir yabancı alınabilirse o mevkiyi kurtarırız. Mellberg Olympiakos'a transfer olmuş bu arada. Komşu'ya gidebiliyorsa Galatasaray'da getirebilirdi sanki. Henüz Galatasaray dış transferde hamle yapmadı. Bakalım bekleyip göreceğiz kimler gelecek..

Fenerbahçe'de iç piyasadaki oyuncuları toplamaya devam ediyor. Son olarak Sercan Yıldırım gündemde ki büyük ihtimal bu transfer bitecek gibi görünüyor. Sercan'ın Fenerbahçe'ye gitmesini geleceği açısından istemiyorum açıkcası. Manchester City'den bir heyet Sercan transferini görüşmek için Bursa'ya gelecekmiş önümüzdeki günlerde. Sercan City'e gidip başarılı antrenman yöntemleri ve çalıştırıcılarla daha güçlü bir oyuncu olabilir. City'nin altyapı sorumlusunun Tugay olacağını da hatırlatalım bu arada. Bu arada Özer Hurmacı'nın geçen sezonun ortalarında Galatasaray'la anlaştığını biliyorduk. Özer'in sakatlık sorunundan dolayı bozulmuş olabilir bu anlaşma. Fenerbahçe Özer için ciddi para ödedi Ankaraspor'a.Bakalım nasıl bir performans gösterecek yeni kulübünde. Fenerbahçe'nin Poulsen'i almaya çalıştığını biliyorduk fakat Poulsen takımlar anlaşmasına rağmen gitmek istemeyince transfer yattı. Ön liberoya adam arıyorlar. Emana gelirse üzüntüden ölürüm başka birini alsınlar Emana'ya dokunmasınlar!

Beşiktaş Gökhan Zan'ı kaybetmekle büyük hata yaptı. Şimdi yabancı bir stoper arıyorlar. Metzelder'in adı geçiyor.Ne derece doğru bilinmez fakat Beşiktaş bu bölgeye para harcamak zorunda kaldı bu bir gerçek. İbrahim Üzülmez'in yaşlanmasıyla sol beke kesinlikle transfer ihtiyacı var Beşiktaş'ın. Sanırım bunu da Denizlispor'dan Çağlar Birinci'yi alarak sağlayacaklar. Çağlar milli takıma kadar yükseldi geçtiğimiz sezon. Yetenekli bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Mustafa Denizli Çağlar'ı Üzülmez'in yedeği olarak düşünmez tahminimce. Sol bekin banko oyuncusu olursa kendini çok çabuk geliştireceğinden eminim.